1
1
https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-skrotar-planerna-ingen-kombination-av-oxygen-os-och-color-os
571756
Nyheter
falskt
Ger upp sammanslagningen

Oneplus skrotar planerna: Ingen kombination av Oxygen OS och Color OS

I september förra året meddelades det att Oneplus gränssnitt Oxygen OS skulle slås ihop med moderbolaget Oppos gränssnitt Color OS. Nu har planerna ändrats.

När Oneplus i september förra året meddelade att deras Oxygen OS skulle slås ihop med moderbolaget Oppos gränssnitt Color OS väckte det något av ett ramaskri hos användare som inte alls uppskattade den idén. Nu meddelar Oneplus att sammanslagningen inte kommer att äga rum utan att de två gränssnitten kommer att hållas separerade, vilket Pete Lau berättade för Mobil i en intervju. De kommer dock att fortsätta att använda samma kodbas för att bland annat enligt Oneplus göra det möjligt med snabbare uppdateringar.

Anledningen till beslutet är enligt Oneplus att man har lyssnat på användarnas åsikter om att hålla de två separerade.

Nu återstår att se vad man kommer att ta sig till rent praktiskt då sammanslagningen redan har inletts i och med Oxygen OS 12, exempelvis behålla hybridversionen och arbeta med att patcha bort problemen, ta ett steg tillbaka och nedgradera de enheter som redan har uppgraderats, eller släppa en ny uppgradering till en ren version av Oxygen OS. Det sistnämnda skulle eventuellt kunna betyda en uppgradering till Oxygen OS 13, som företaget tillkännagav i mitten av februari.