Annons

Ny uppdatering till 9 och 9 Pro

Oneplus släpper åter Oxygen OS 12 till Oneplus 9 – buggar åtgärdade

Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.
Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.

En problemfylld uppgradering får Oneplus att dra tillbaka Oxygen OS 12-uppgradering. Nu gör man ett nytt försök.

Publicerad Uppdaterad

I mitten av december släppte Oneplus uppgraderingen till Android 12-baserade operativsystemet Oxygen OS 12 för sina enheter Oneplus 9 och Oneplus 9 Pro. Ett stigande antal rapporter som buggar och funktioner som saknas fick dock företaget att stoppa utrullningen av uppgraderingen. De rådde då också användare som ännu inte hade uppgraderat att vänta. Oneplus säger nu att de åtgärdat problemen och att en ny version av uppdateringen nu är tillgänglig.

Problem som åtgärdats är bland annat att inte kunna ringa eller ta emot samtal, långsamt Wi-Fi, anpassningsmöjligheter som har försvunnit samt funktioner som helt lyser med sin frånvaro. Oneplus lovar även att möjligheten att använda telefonernas alla kameror i Googles kameraapp, och inte som nu enbart huvudkameran, ska åtgärdats på sikt och att begränsningen bara v ar en tillfällig sådan. 

Det är inte bara Oneplus som har problem med sina uppgraderingar, även Samsung fick stoppa uppgraderingarna till One UI 4 för Flip3 och Fold3 tills de har löst uppgraderingsproblem som har uppstått.