LG kontrar

Optimus LTE med HD-skärm

Nu kommer LG med en modell som ska matcha Samsungs HD-version av Galaxy S2.

Publicerad Uppdaterad

Kort efter att Samsung presenterat en Galaxy S2 med extra stor och högupplöst skärm samt stöd för 4G så  kommer LG med en telefon som ska kunna mäta sig med konkurrentens nya toppmodell. Den nya modellen är givetvis en Android-modell (version 2.3) i LG:s Optimus-serie och har modellbeteckningen Optimus LTE.

LTE är en förkortning av Long Term Evolution och innebär att den har stöd för samma typ av 4G-teknik som bland annat de svenska operatörerna använder i sina nät. Om LG även kommer att börja sälja telefonen på den europeiska marknaden återstår att se, inom några dagar ska den dyka upp hos SK Telecom och hos LG U+, den koreanska operatör som ägs av LG.

Skärmen är 4,5 tum stor och har upplösningen 1280x720 pixel. LG kallar skärmtypen IPS True HD och utlovar en ovanligt naturtrogen färgåtergivningen. Högupplösta skärmar kräver en del prestanda och för att klara det har LG stoppat in en dual core-processor med klockfrekvensen 1,5 gigahtertz. Skärmen ställer även krav på batteriet, som har kapaciteten 1830 mAh

Teleofon blir givetvis en av de större på marknaden med måtten 132,9x67,9x10,4 millimeter.

På den koreanska marknaden kommer Optimus LTE att få ett pris som motsvarar cirka 5700 kronor.