Läckert koncept

Patent avslöjar att även Sony tittat på telefon med böjbar skärm

Det har varit förhållandevis tyst från Sony när det handlar om smartphones med böjbara skärmar, men nu har den nederländska sajten Let's Go Digital hittat ett patent som åtminstone visar att den japanska elektronikjätten varit inne på idén.

Publicerad Uppdaterad

Vi kan räkna med att få se flera stora tillverkare släppa smartphones med böjbara skärmar under det kommande året. Samsung har visat upp en prototyp som man kommer att släppa under nästa år, och både Huawei och LG ska ha liknande produkter på gång. Huruvida företeelsen slår igenom återstår att se, men att det inte kommer att ske över en natt kan vi nog utgå ifrån. Att en del stora tillverkare inte har allt för bråttom är således inte så konstigt. En av dem är Sony, som inte har kommit med minsta antydan om att man skulle vara intresserade av konceptet. Men nu har den nederlädnska sajten Let's Go Digital snokat reda på ett Sony-patent på en lösning med en smartphone som inte bara kan vikas ihop, utan som också har genomskinlig skärm. 

Kan användas på båda sidor

Till skillnad från de enheter vi hittills sett (läs: uppstickaren Royoles smartphone och Samsungs välmaskerade prototyp) så har Sonys smartphone i patentet en helt kvadratisk form i hopfällt läge. Och den har alltså även begåvats med något så spejsat som en genomskinlig skärm, vilket dels öppnar upp för användning på båda sidorna, men som också skulle kunna vara smart i augmented reality-hänseende. Det verkar inte heller finnas några gångjärn eller liknande mekanik, utan hela enheten tycks vara böjbar. Telefonen är överlag extremt futuristisk, och som alltid när det gäller patent så bör man ta det för vad det är. Det är med andra ord långt ifrån säkert att Sony tänkt göra allvar av idén. 

Källa