https://www.mobil.se/nyheter/paypal-koper-izettle
565314
Nyheter
Kortbetalningar till småföretag

Paypal köper Izettle

Den amerikanska betalningsjätten Paypal har tecknat avtal om att köpa svenska Izettle för motsvarande 19 miljarder kronor.

Izettle har specialiserat sig på enkla kortbetalningslösningar och kassasystem för småföretagare, och du har säkert stött på deras betalsystem vid glasskiosken på badstranden eller på loppmarknaden. Det svenska företaget är verksamt i Norden, Storbritannien, Spanien, Mexiko och Brasilien. Den främste konkurrenten är det amerikanska företaget Square.

Izettle hade planerat att börsnotera sig på Stockholmsbörsen, och företaget värderades till 10 miljarder kronor. Nu blir man i stället uppköpta av den amerikanska betalningsjätten Paypal för 19 miljarder kronor.

”Kombinationen av Izettle och Paypal kommer att ge enorma fördelar för våra användare som får tillgång till ett ännu bredare sortiment av verktyg för att hjälpa dem att ta betalt, sälja smartare och växa”, säger Izettles vd Jacob de Geer, som ska fortsätta att leda företaget, i ett pressutskick.

Det är också lätt att se att Paypal har glädje av att äga en plattform för kortbetalningar i butik, och även musklerna att sälja in den på betydligt fler marknader än de Izettle är verksamt på nu.

Ämnen