Annons

Polestar Phone

Polestars mobiltelefon ett steg närmare verklighet

Elbiltillverkaren Polestars mobiltelefon har dykt upp i listan över mobiler som stöds i Play Store vilket kan tyda på att lansering närmar sig.

Den svensk-kinesiska elbilstillverkaren Polestar meddelade i november att de tänker ge sig in på mobilmarknaden också med sin Polestar Phone. Mobilen ska tillverkas tillsammans med Meizu men ha Polestars eget användargränssnitt. 

Nu har mobilen dykt upp i en lista över enheter som stöds av Google Play Store, vilket gör det sannolikt att telefonen är nära lansering och inte bara är ett koncept. 

Telefonen lånar design från Meizu 20-serien, och förväntas få ett Snapdragon 8-chipset av oklar generation, samt tre kameror, en huvudkamera, en vidvinkelkamera och en telekamera.

Polestar är inte den enda elbilstillverkaren som pratar om mobiltelefoner, till exempel Nio har också aviserat planer för detta. I en elbil är mjukvaran nästan viktigare än hårdvaran, och det finns en logik i att vilja integrera mobiltelefonen och bilen, för till exempel status och upplåsning.

Meizus mobiltelefoner säljs inte i Sverige och det är i dagsläget oklart om Polestar Phone bara är tänkt för den kinesiska marknaden, eller alla områden där Polestar har sin försäljning.