Giganternas kamp

Prestandatest: Optimus G & Xperia Z

De två hetaste telefonerna just nu går in i närkamp med varandra i vårt prestandatest.

Publicerad Uppdaterad

LG Optimus G och Sony Xperia Z är båda riktigt bra telefoner med rejäl stuns i hårdvaran. Därför är det givetvis intressant att titta närmare på lite mer rena siffror i form av ett prestandatest.

Vi brände igenom en uppsjö olika tester och skickade in fjolårets Samsung Galaxy S3 LTE,  Samsung Galaxy Note 2  Apple Iphone 5Nokia lumia 920 och Google Nexus 4 som jämförelse med vad årets första två toppmodeller klarar av. Det bör nämnas att, systemchipet, Qualcomms Snapdragon S4 Pro, sitter i såväl Nexus 4 som Optimus G, Lumia 920 och Xperia Z, men resultaten skiljer sig något ändå då det bland annat är olika konfigurationer och modeller av S4-chippet.

Ta en titt på bildspelet här ovan för att se alla detaljer (klicka på respektive bild för att se den i full storlek). De tester som visar noll på vissa modeller innebär att testet inte körts på just den modellen av olika anledningar (oftast att appen inte finns eller fanns i motsvarande version vid testtillfället). Resultatet i ronderna (där vi för enkelhetens skull bara räknar med Optimus G och Xperia Z) blev följande:

Antutu totalt: Xperia Z

Antutu CPU: Xperia Z

Antutu GPU: Xperia Z

Antutu I/O: Xperia Z

Antutu RAM: Xperia Z

Geekbench: Optimus G

Passmark System: Xperia Z

Passmark CPU: Xperia Z

Passmark 2D: Optimus G

Passmark 3D: Xperia Z

Passmark Disk: Optimus G

Passmark memory: Optimus G

Quadrant: Xperia Z

Realpi: Xperia Z

Vellamo mobile: Xperia Z

Vellamo metal: Xperia Z

Google Octane: Xperia Z

Sunspider: Xperia Z

Totalt:

Xperia Z: 14

Optimus G: 4

Sett till antal vunna ronder är det alltså promenadseger för Sony Xperia Z, men när vi tittar närmare på de faktiska siffrorna är de båda telefonerna väldigt lika varandra ganska ofta i våra mätningar.