Kommer en plusmodell?

Qualcomm kan vara på gång med en ännu snabbare processor

Många av de nya kamerorna som lanseras nu är bestyckade med den 5G-kompatibla processorn Snapdragon 865. Nu ryktas det om att en ännu fräsigare variant är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har tidigare lanserat plusmodeller av sina processorer, ofta efter ungefär ett halvår efter föregångarens lansering. Så att rykten nu sprids om att det kan vara ett Snapdragon 865 Plus nu ska vara på gång är kanske inte helt chockerande. Men vad kan man tänka sig att de pressar in för ytterligare prestanda i den redan ganska fullmatade 865, som ju bland annat stödjer 5G, filmning i 8K och stödjer kameror upp till 200 megapixlar? Grunden till ryktena är tekniktipsaren Digital chat station på den kinesiska sajten Weibo. 

I den förra plusifieringen av 855 gav man GPU och CPU lite högre fart. Det kan kanske vara något liknande som kan komma att hända när 865 Plus kommer ut, vilket ska ske under det tredje kvartalet i år. Möjlighen kan vi även se stöd för skärmar med högre uppdateringshastighet. Snapdragon 865 stödjer upp till 144Hz, en uppföljare skulle också kunna ge lite snabbare uppdateringsfrekvens. En annan fördel skulle kunna vara att en uppdatering av 865 skulle kunna sänka priset på den ouppdaterade versionen. En representant från Xiaomi påpekade ju att priset på 865 var en av anledningarna till att priset gick upp på deras toppmodell Mi10.

Källa