Själv är bäste dräng

Qualcomm släpper egen mobiltelefon

Första nästan publika telefonen är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm, som troligtvis är mest kända för sin kretstillverkning, har gått samman med Asus för att lansera den första Snapdragon-telefonen.

Telefonen har en Oled-skärm på 6,78 tum som skyddas av Gorilla Glass Victus. På insidan finns en Snapdragon 888, 16 gigabyte arbetsminne och 512 gigabyte lagring. Batteriet har en kapacitet på 4000mAh med stöd för Qualcomms Quick Charge 5-standard. Den har dessutom Qualcomms egen ljudlösning - Snapdragon Sound - som kan hantera 24-bitarljud på 96kHz. För att kunna lyssna på detta krävs dock att de medföljande Master & Dynamic-lurarna används.

På baksidan finns tre kamerasensorer - den primära på 64MP är en Sony IMX686 som kompletteras med en ultrawide på 12MP samt en telefoto med 3x zoom på 8MP. Porträttkameran på framsidan ligger på 24MP.

Det här är inte första gången som Qualcomm plockar ihop egna telefoner, men det här är första gången som de kommer att bli mer än bara referenstelefoner utan släppas publikt. De första som kommer att få möjlighet att köpa telefonen är personer som är med företagets Snapdragon Insider-community som startades tidigare i år. Då kan du bli en av de första att spendera 1500 dollar på Qualcomms egen flaggskeppstelefon.

Källa