Läckt bild

Är detta Ipad 5?

Ta det med en nypa salt, men bilden ovan påstås visa nästa Ipad, som kan komma att börja säljas i höst.

Publicerad Uppdaterad

Apple har signalerat att vi inte ska vänta oss någon ny Iphone eller Ipad förrän i höst, men spekulationerna kring hur dessa kan tänkas se ut är redan i full gång, och nu har en bild dykt upp på vad som påstås vara nästa Ipad.

Å ena sidan är Apple ökänt effektiva med sekretessen, och att en prototyp av en Ios-produkt skulle dyka upp bara sådär, utan större uppståndelse, verkar osannolikt. Minns när pressen fick händerna på en Iphone 4 som glömts på en bar av en Apple-anställd före lanseringen.

Å andra sidan har sekretessen kring Ipad aldrig varit lika strikt, och prototypen på bilden framstår som trovärdig. Efter tre mer eller mindre likadana modeller i rad behöver designen en uppdatering, och Ipad Mini introducerade en hel del ny teknik som det vore konstigt om den inte dök upp i den större Ipad förr eller senare.

Ipaden på bilden är bara lite större än en Ipad mini, men då den ska använda samma teknik som denna för att bland annat känna skillnad på när man trycker på skärmen och håller i plattan har den mindre ram runt skärmen, som enligt uppgift ska vara på 9,7 tum. Den nya Ipaden ska dessutom vara 15 procent tunnare, och välbehövligt 25 - 33 % lättare än den senaste Ipaden.

Enligt ryktesfloden ska den kommande Ipaden ha en kamera på 8 megapixel och drivas av Apples A7X-systemkrets.

Källa, Tablet News, via IntoMobile.