1
1
https://www.mobil.se/nyheter/razer-lanserar-anzu-kombinerade-glasogon-och-horlurar
570032
Nyheter
falskt
Ljud i skalmarna

Razer lanserar Anzu – kombinerade glasögon och hörlurar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/razeranzu.png?itok=rzNX7wlF', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/razeranzu.png?itok=8tj3PCH2', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/razeranzu.png', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Ny design ska göra glasögonen smidigare utan att tumma på kvaliteten.

Det är många företag som på olika sätt har satsat på glasögon med inbyggda hörlurar. Nu har även hårdvarutillverkaren Razer, kanske mest kända för sina headset och datorprodukter med gaminginriktning, beslutat sig för att göra ett försök med glasögonen Anzu. Anzu-glasögonen släpps i två storlekar och två modeller där den ena är lite mer rektangulär medan den andra är lite rundare, men bortsett från detta är de två modellerna likvärdiga.

Till skillnad från många andra har Razer valt att separera högtalardelarna från varandra, vilket betyder att varje skalm behöver ett eget batteri. Lösningen innebär däremot att den del av glasögonen som sitter framför ansiktet har kunnat göras tunnare och smidigare än de flesta av konkurrenterna. De har en IPX4-klassificering vilket räcker för att de exempelvis ska kunna användas när det regnar. Skalmarna innehåller ljudelement på 16 millimeter och har tryckkänsliga sidor som låter användaren kontrollera musik men också interagera med röstassistenten. Batteritiden ligger på dryga fem timmar, och det räcker att vika ihop glasögonen för att stänga av ljuduppspelningen. Då räcker strömmen enligt Razer i upp till två veckor.

Glasögonen väger 48 gram och använder Bluetooth 5.1 för anslutning till exempelvis en mobiltelefon.

Razer har inte bara tänkt på öronen utan även på ögonen, det är ju trots allt glasögon det handlar om. Standardglasen har glas som filtrerar bort 35 procent av blåljus, och det går även att byta till solglasögon med 99% UVA/UVB-skydd. Enligt Razer går det även att byta till slipade glas, men det är osäkert om detta blir tillgängligt i Sverige.

Razer Anzu finns redan ute för försäljning och kostar 209 euro.

Ämnen