Annons

Mellanprismodeller

Realme 7 och Realme 7 Pro lanserade

Kinesiska Realme har två nya modeller.

Publicerad Uppdaterad

Realme ingår i samma koncern som Oppo och Oneplus, och har nyligen fått svensk distribution. Med sitt fokus på lite lyxigare budget påminner man om Xiaomis varumärke Redmi. Nu har företaget lanserat nya mobiler i vad som är, om inte deras toppmodeller så åtminstone huvudlinjen, Realme 7 och Realme 7 Pro.

Till skillnad från vad namnen antyder är inte Realme 7 Pro en uppgraderad version av Realme 7, utan det är två telefoner med många skillnader. Realme 7 har en 6,5-tums LCD-display med uppdateringsfrekvensen 90 Hz, medan Realme 7 Pro har en 6,4-tums Oled-display med 60 Hz uppdateringsfrekvens.

Detta mönster med olika men liknande går igen i övriga specifikationer. Realme 7 har större batteri på 5000 mAh, medan Realme 7 Pro har 4500 mAh, men å andra sidan har ju Realme 7 Pro mer strömsnål skärmteknik. Realme 7 drivs av chipsetet Mediatek Helio G95, medan Realme 7 Pro har Snapdragon 720G med liknande prestanda. Realme 7 finns i varianter med 64 och 128 GB lagring medan Realme 7 Pro endast levereras med 128 GB.

Kamerauppsättningen är densamma på de två modellerna. Fyra kameror, varav huvudkameran är på 64 megapixel och har Sonys sensor IMX682, assisterad av 8 megapixels vidvinkelkamera, 2 megapixels makrokamera och en 2 megapixels monokrom porträttkamera.

Vi kan anta att de svenska distributörerna Gandalf Distribution kommer att ta in modellerna till Sverige men vi har ännu inte fått något besked om svenskt pris. Föregångarna Realme 6 och 6 Pro kostar mellan 3000 och 4000 kronor, så någonstans där kan vi vänta oss priset även på dessa två mobiler. 

Källa