1
1
https://www.mobil.se/nyheter/realme-gt-2-pro-och-gt2-lanserade-realme-visade-aven-snabbladdning-i-150-w
571727
Nyheter
falskt
MWC 2022: Snabbt ×3

Realme GT2 Pro och GT2 lanserade – visade även snabbladdning i 150 W

Realme GT2 Pro och Realme GT2
Efter den tidigare lanseringen i Kina har Realme GT2 Pro med Snapdragon 8 Gen 1 nu släppts för internationell lansering. Den ska komma till Europa i mitten av mars. Samtidigt visade Realme även sin nya snabbladdningsteknik kapabel till 100-200W laddning. Den kommer senare i år i den ännu ej lanserade Realme GT Neo 3.

Toppmodellen Realme GT2 Pro kombinerar Snapdragon 8 Gen 1 med en högpresterande samling kameror på baksidan och Amoled-skärm från Samsung. Det innebär att vi får en 6,7 tum stor Amoled-skärm med LTPO-teknik och därmed samma stöd för variabel uppdateringsfrekvens som S22 Ultra, från 1 till 120 hertz. 

Framförallt ur miljöhänsyn har Realme enligt egen utsago valt ett mer miljövänligt plastalternativ för baksidan av telefonen medan framsidan har Gorillaglass Victus.

På kamerafronten levererar Realme GT2 Pro ett spännande urval. Huvudkameran är på 50 megapixel och det är även vidvinkeln som är på ovanligt vida 150 graders vy. Det möjliggör även ett särskilt fisheye-läge och den tredje kameran är en mikroskoplins som med 40x förstoring gör att du kan ta verkligt extrema närbilder, till exempel på strukturen på stenar, fibrerna i tyg eller på ditt skinn. De första testerna visar att den klarar allt detta.

Realme GT2 har en skärm på 6,62 tum, 120 hertz och förra generationens toppchip Snabdragon 888 istället för det senaste. Här är kamerorna tre till antalet på baksidan, en 50 megapixels huvudkamera kompletterade med vidvinkel och makro.  

Prissättningen för de båda nya telefonerna är 750 Euro, motsvarande cirka 7500 kronor för Realme GT2 Pro och 599 Euro eller 5000 kronor för GT2. I dagsläget levererar Realme via sin webbshop enbart till ett fåtal europeiska länder, inte Sverige, så en Sverigelansering får vi återkomma till senare.

Snabbladdningen kommer senare

Den nya snabbladdningen Realme visade upp kommer inte till Realme GT2-serien, utan är planerade för andra telefoner senare i år. Tidigare har Realmes laddning Dartcharge klarat upp till 65W men nya UltraDart, som Realme kallar snabbladdningen ska klarar från 100W till 200W och målet är att du ska kunna ladda din telefon till hälften på bara 5 minuter. Och då både på ett säkert sätt och utan att slita för mycket på batteriet. Ultradart kommer enligt Realme göra entré i telefonen Realme GT Neo 3 som ska kunna laddas med 150W. Realme uppgav på presentationen att man har detaljkoll på värmeutvecklingen och att den inte ska gå över 43 grader samtidigt som man ser till att batterikapaciteten inte ska minska för mycket över tid. Efter 1000 laddcykler ska batteriet fortfarande ha 80 procent kapacitet kvar. Även Oneplus har idag aviserat att man har laddning med 150W på gång i en kommande telefon.