Annons

Ibackpack

Ryggsäcken med nödladdare och wifi-router

Tack vare en lyckad crowdfundingkampanj ser vi ut att snart få se den smarta ryggsäcken.

Publicerad Uppdaterad

I kategorin uppkopplade smarta bärbara saker känns ryggsäcken som så självklar att det är förvånande att vi inte sett mer tidigare. Ibackpack, som hittills i sin Indiegogo-kampanj fått in nästan fem gånger sitt mål i insamlade pengar har packat sin ryggsäck full med anslutningar.

Till en början finns där ett nödbatteri, med en kapacitet på mellan 6000 och 8000 mAh, beroende på vald modell. Här finns också fyra usb-portar och en utdragbar laddningssladd. Här finns bluetooth-högtalare och ett antistöld-system, där du kan slå på ett högt larm från väskan med en app i mobilen om du får den ryckt.

Den dyrare varianten har dessutom GPS med eget sim-kort, vilket gör att du kan spåra väskan om du glömt den, och en Wifi-router för att dela ut Internet till upp till 6 användare.

En hake är förstås att all teknik medför viss dödvikt. Tillverkaren anger en vikt på 1,6 kg utan last, vilket är ungefär ett kilo mer än vad en tom ryggsäck i denna storlek normalt väger. Man anger inte vilken konfiguration det gäller, rimligen borde den dyrare modellen väga mer än den billigare.

Priset, för den som väljer att stoppa in sina pengar i Indiegogo-kampanjen, är cirka 1200 kronor plus frakt för den billigare modellen, och 1650 kr plus frakt för den dyrare. Att en kampanj samlat in sina pengar är dock ingen garanti att produkten blir verklighet, och den som förbeställer via crowdfunding löper alltid en risk att bli av med sina pengar.

Källa