https://www.mobil.se/nyheter/rykte-apple-sl-pper-itunes-till-android
555958
Nyheter
Breddar täckningen

Rykte: Apple släpper Itunes till Android

Apple sägs förbereda stora delar av sin Itunes-affär för släpp till fler plattformar.

Musiktjänster som Spotify, Wimp och nu senast Google Play Musik (tillsammans med Play Filmer) finns redan idag till multipla plattformar. Därför är det inte helt konstigt att även Apple planerar att bredda sin räckvidd för Itunes, enligt uppgifter från Billboard. Tjänsten, med musiknedladdning, musikströmning Itunes Radio (i USA), strömning av egen musik med Itunes Match samt uthyrning och köp av film och TV-serier finns redan till såväl PC som Mac så vid en närmare eftertanke är det inte så uppseendeväckande att Apple vill bredda sin underhållningstjänst till fler plattformar. 

Dels skulle det rimligen leda till fler kunder överlag, men det skulle även kunna fungera som en inkörsport till Apples egna produkter. Samtidigt skulle det givetvis kunna betyda att personer som stannat kvar vid Ios för deras investering i Apples ekosystem har lättare att hoppa över till Android.

Apple ska ha börjat inleda samtal med de större skivbolagen för att kunna teckna avtal med dem att kunna bredda tjänsten, men samtalen sägs vara i ett tidigt skede. Eventuellt blir det något vi får höra mer om under Apples utvecklarkonferens WWDC i juni.

Relaterade artiklar

Ämnen