Återstår att se vem som hinner först

Rykte: LG visar upp smartphone med 5G på MWC i Barcelona

Vilken tillverkare hinner först med en 5G-smartphone? Ja, här har vi något för bettingbolagen att bita i. Nu kommer uppgifter om att LG står i begrepp att visa upp en telefon med stöd för morgondagens snabba mobilnät redan under MWC i Barcelona i februari.

Publicerad Uppdaterad

Buden om vem som kommer att bli först med en 5G-telefon har duggat tätt på sistone. Vissa vill göra gällande att Motorola redan hunnit före alla andra (även om det är lite av en definitionsfråga). Men om vi bortser från Moto-modulen så har det ena stunden handlat om Samsung, i nästa ögoblick Oneplus eller Huawei och nu helt plötsligt också om LG. Att 5G-telefonerna lär dyka upp under nästa år råder det inget tvivel om. Och LG:s kandidat sägs nu vara aktuell för presentation i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. 

Påstås vara uppgraderad G7 Thinq

Samsungs Galaxy S10 ska enligt uppgifter komma i en version med 5G-stöd alldeles innan MWC. Huruvida det stämmer återstår dock att se. Den enhet som LG förväntas visa upp på MWC ska inte vara något nytt flaggskepp, utan snarare en uppgraderad version av G7 Thinq. Telefonen ska enligt uppgifterna sedan släppas under mars månad, det vill säga när de första kommersiella 5G-näten driftsätts i Sydkorea och USA. 5G-versionen av telefonen ska förstås enbart säljas på de marknader där det finns 5G-nät. Huruvida uppgifterna stämmer återstår att se, och som alltid när det handlar om obekräftade uppgifter och rykten så kan det vara vettigt att vara lite skeptisk. 

Källa