Armface?

Rykte. Microsoft släpper klocka inom några veckor

Det verkar som om Microsoft är redo att ge sig in i kriget om de smarta klockorna. Rätt snart dessutom.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats både en och två gånger tidigare om att Microsoft håller på och snickrar ihop en smart klocka och enligt Forbes dröjer det inte länge förrän vi får se den. 

Enligt källan ska det vara en smart klocka som ”passivt håller koll på bärarens puls och som fungerar med flera olika mobilplattformar”. Det låter inte alls lika jazzigt som tidigare rykten om någonstans runt tio sensorer för alla möjliga sorters mätningar, men källan fortsätter i alla fall med att hävda att enheten kan rulla i åtminstone två dagar innan batteriet dör, vilket är mer än vad många andra klarar av.

Uppgifterna om just begreppet smartklocka går dock isär, då The Verge hävdar att det rör sig om en aktivitetsmätare snarare än en fullblodig klocka, men skillnaden mellan de två produktkategorierna är ju mest akademisk. 

Klockan, eller vad det nu är, ska enligt uppgift presenteras inom ett par veckor och vara redo att skeppas lagom till julhandeln i år. Det snara släppet ska ha att göra med att Microsoft vill komma före Apple ut på marknaden, då de släpper sin Apple Watch i början av nästa år.