Obekräftade uppgifter

Rykte om smartphone med fem kameralinser från Nokia

Nokia har i alla tider varit ett varumärke som man på telefonsidan har associerat med modern kamerateknologi. Och nu gör rykten gällande att en ny och helt banbrytande telefon med hela fem kameralinser är på gång från HMD Global.

Publicerad Uppdaterad

Som alla rykten bör även det här förstås tas med en nypa salt. Men enligt uppgifter till sajten Vtech så ska HMD Global – som nu mer äger rätten till varumärket Nokia när det gäller smartphones – ha kokat ihop en banbrytande ny produkt i samarbete med tillverkningspartnern Foxconn. Det ska enligt uppgifterna handla om en smartphone med hela fem kameralinser och ett teknologiskt koncept i linje med produkten Nokia OZO, som är en mycket avancerad sfärisk kamera med åtta linser. Detta dock inklämt i en platt smartphone-enhet. HMD ska ha haft ett tätt samarbete med Foxconns forsknings- och utvecklingsavdelning kring produkten och en prototyp ska finnas klar. Nu ska det enligt uppgifterna handla om huruvida Foxconn klarar att serieproducera enheten. 

Har utlovat stora nyheter på MWC

HMD Global gick för en tid sedan ut och utlovade stora nyheter i samband med årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona. Nu är MWC bara en dryg månad bort, men möjligen kan vi åtminstone få se en glimt av den kameramobil som det nu kommit uppgifter om i samband med det. En nära förestående lansering är väl däremot inte att räkna med, om man ännu befinner sig på prototypstadiet. Sannolikt kan enheten bli aktuell senare under året, alternativt nästa år. Vi kommer hur som helst att följa utvecklingen på MWC med spänning. Nokia 8 har redan den en funktion för att spela in ljud från alla riktningar kallat OZO Audio, så möjlighet att spela in även video i 360 grader är något av en naturlig fortsättning på det.

Källa