1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rykte-samsung-galaxy-s-serien-blir-den-nya-note
570947
Nyheter
falskt
S blir Note

Rykte: Samsung Galaxy S-serien blir den nya Note

Samsung Galaxy Note 20.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/samsung_galaxy_note_20_3.jpg?itok=mmDYMaEf', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/samsung_galaxy_note_20_3.jpg?itok=zhAUD8wf', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/samsung_galaxy_note_20_3.jpg', w: 2000, h: 1367, title: 'Samsung Galaxy Note 20. ' },]
Ja, ryktena kring Samsungs mobiltelefoner far runt snabbare än en pingisboll i ett dammsugarrör. Det senaste påståendet är att Samsungs Note-serie ska läggas ner och istället ska den införlivas i den kommande generationens S-modeller.

Ryktena kring Samsungs Note-serie börjar bli i det närmaste parodiska. Det senaste som ploppat upp på nätet kommer från twittraren Ice Universe som påstår att Note-serien kommer att plockas bort, men att S-serien ska ersätta den. Detta skulle bland annat ske genom att man korsade de två seriernas design och gav den halvrunda hörn. 

Men det är ju mer som skiljer de två åt, bland annat möjligheten att förvara en S Pen som S-serien saknar. S21 var visserligen först ut med att kunna använda pennan bland S-modellerna, men inte i samma utsträckning som Note-serien tidigare kunnat. Samsung själva menar att anledningen till att det inte kom en Note i år beror på bristen på halvledare. 

Att vinna över Note-fansen till en S-modell kräver nog mer än att man ger den kompabilitet med pennan. Det märktes på S21 Ultra. Lustigt nog var det också samma twittrare som för någon dag sedan påstod att Samsungs S22 kommer att bli mindre än nuvarande modell. Det skulle alltså innebära ett steg bort från Note-serien, som hade en 6,7 tum stor skärm (Note 20). Visserligen har årets S21 Ultra en skärm som är 0,01 tum större än det, men att minska skärmstorleken låter inte som ett bra sätt för att låta S-serien ta över efter Note-serien. 

Nåväl, det känns som om de som är intresserade helt enkelt får vänta och se. Det brukar vara det bästa sättet om man faktiskt vill veta hur något ligger till.