1
1
https://www.mobil.se/nyheter/rykte-samsung-ska-slappa-200-megapixelssensor-i-ar
569761
Nyheter
falskt
200 megapixlar från Samsung

Rykte: Samsung ska släppa kamerasensor med 200 megapixel i år

Enligt rykten ska Samsung lansera flera sensorer under året, bland annat en sensor på 200 megapixel.

Enligt nuvarande uppgifter kommer Samsungs Galaxy S21 Ultra att ha samma upplösning som föregångaren, det vill säga 108 megapixlar. Men det sägs också att den ska vara en uppdaterad version, men exakt vom som uppdaterats vet vi inte ännu. 

Det har ju skrivits en del om Samsungs strävan att utveckla sensorer med en upplösning högre än det mänskliga ögat, målbilden verkar vara 600 megapixlar. För tillfället ska den dock inte vara redo för konsumentprodukter så som mobiltelefoner. Vissa uppgifter pekar dock på att innan 600 megapixelsensorn är redo så kommer en sensor med 200 megapixels upplösning, något som inte är ett jättestort steg ifrån den upplösning man nu uppnått. Visserligen är det nästan den dubbla upplösningen, men sett till det tempo med vilken upplösningen ökat de senaste åren är det inte en orimlig ökning. 

Samma läckare som menar att den här 200 megapixelssensorn står näst på tur menar att Samsung kommer att släppa flera nya sensorer i år. I mars förra året talades det om en ny entums-sensor med 150 megapixels upplösning, men den kom aldrig. Senare sades det också att en 250-megapixelssensor skulle vara på gång, men den har inte heller dykt upp. 

Så vi får väl se hur det blir med den här 200 megapixelssensorn.

Källa