Samsung

Rykte: Tizen testas i Europa

Samsung ryktas testa Tizen OS i ett flertal stora länder runtom i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Enligt information från källor till Sammobile så testar Samsung nu operativsystemet Tizen i Europas alla stora länder. 

Företaget ryktas ha flera telefoner med operativsystemet ombord på gång för detta året. Förra året ryktades det att Samsung skulle lansera företagets andra telefon med Tizen i Ryssland, men telefonen försenades och sedan det inte gjorts något väsen om den. Anledningen till förseningen sades vara att man ville ha ett större utbud av appar innan man fortsatte. Detta året har vi dock hört att företaget ska ha flera telefoner med operativsystemet på gång.

Vilken telefon man testar i Europa är osäkert. Än så länge finns det tre telefoner med Tizen OS vi känner till, Samsung Z1, Z3 och Z. Bland de icke-släppta modellerna känner vi till mest om Z3. Bilder på telefonen med Tizen 3.0 under huven läcktes även nyligen via Twitter (bild på det till höger). Rykten har tidigare menat att telefonen ska släppas med Tizen 2.4 men med Tizen 3.0 på gång är det oklart om den omryktade telefonen kommer att släppas med Tizen 2.4 för att sen uppdateras till den senaste versionen eller köra Tizen 3.0 direkt ur förpackningen.

Vi har hört några detaljer kring telefonens hårdvara. Framsidan ska prydas av en 5-tums Super Amoledskärm på 720 pixel och på insidan ska det sitta en fyrkärnig Spreadtrum SC7730S-processor på 1,3 GHz. Ram-minnet ska ligga på 1,5 gigabyte med 8 gigabyte lagringsutrymme. Den bakre kameran sägs ligga på 8 megapixel med den främre på 5 megapixel. Stöd för externt micro-sd-kort ska finnas och under huven menas puttra ett batteri på 2,600 mAh.

Operativsystemet utvecklas av Tizen Association vars medlemmar bland annat består av tillverkare som Samsung, Fujitsu och Huawei.

Källa