Från The Verge

Rykte: Windowsmobiler från Sony i sommar

En av The Verges redaktörer droppar i en tweet att Sony kan ha Windowsmobiler nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Härom dagen skrev vi om läckor kring Microsofts uppdateringsplan för Windows Phone 8.1 under året. Enligt dessa ska det komma två mindre uppdateringar redan i år innan nästa stora uppdatering kommer nästa år.

Nu har Tom Warren, redaktör på webbsajten The Verge, utan att ange källor twittrat om datumen för uppdateringarna. Enligt honom kommer den första uppdateringen i juli, "kanske även till ett par Sonytelefoner", nästa uppdatering kommer sedan i oktober.

Det är förstås den där lilla detaljen om Sonytelefoner som har dragit till sig uppmärksamhet. Sony har sedan en längre tid sagt sig vara öppna för Windows Phone, och särskilt europachefen för Sony Mobile, Pierre Perron har varit frispråkig kring att man för samtal med Microsoft. Samtidigt har Sony inte förbundigt sig till att göra Windowsmobiler, och Sony finns inte med på Microsofts officiella lista över Windows Phone-partners.

Därför är det ett scoop om Tom Warren fått information om att Sony har Sonylurar redo för lansering om ett par månader. Men som sagt, ingen källa till informationen anges.

Uppdateringsplanen för Windows Phone 8.1 är inte utan trovärdighetsproblem. Windows Phone 8.1 kommer inte att rullas ut till befintliga mobiler förrän "i sommar", och den enda mobilen med systemet som förmodligen kommer att börja säljas innan dess är Nokia Lumia 630. Om Microsoft hade en uppdatering klar till Windows Phone 8.1 samtidigt som systemet ska rullas ut, borde de inte helt enkelt ha kallat det för en del av den skarpa versionen och inkluderat dess innehåll vid lanseringen?

Konstigare saker har hänt. I juli lär vi veta mer, både om uppdateringen och om det blir Sonytelefoner med Windows Phone den här gången.

Källa