Mer yta för skärm

Rykten pekar på Nokia 8.2 som bolagets första med pop-up-kamera

Nokia har ännu inte lanserat någon telefon med skärm över hela framsidan, men tack vare en pop-up-kamera kan Nokia 8.2 bli den första.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar fortfarande om obekräftade rykten, men sajten Mysmartprice hänvisar till uppgifter om en Nokia 8.2 som ryktena säger ska släppas med Android Q och ha en 32 megapixel pop-up kamera för selfies. Samma källa säger att telefonen är utrustad med 8 GB arbetsminne och 256 GB lagring. Uppgifterna om att telefonen levereras med Android Q kan indikera att lansering sker i slutet av augusti eller kanske i september, men uppgifterna om Nokia 8.2 är mycket oklara och det är klokast att ta uppgifterna med en nypa salt tills de bekräftats. Idag ackompanjeras ryktena inte av några hårda fakta eller bilder som styrker påståendena.

Uppgifterna i övrigt är mycket sparsmakade och det sägs till exempel inget om skärmstorlek, kamrauppsättning på baksidan eller andra specifikationer. Stämmer uppgifterna om pop-up-kamera gör Nokia 8.2 sällskap med telefoner som till exempel Huawei P Smart Z och Oneplus 7 Pro. Tanken med pop-up-kamera är att du som användare ska slippe kamerahål eller sensorpanel och istället få en skärm utan störmoment. Telefoner som Samsung Galaxy A80 och Asus Zenfone 6 har tagit det här ytterligare ett steg och använder samam kameror på baksidan som för selfies vilket dessutom gör att du får betydligt bättre kvalitet på självportätten än annars.