https://www.mobil.se/nyheter/s-snabb-blir-s9-m-jlig-benchmark-publicerad
564797
Nyheter
Exynos snabbare än Snapdragon

Så snabb blir S9 – möjlig benchmark publicerad

Hos benchmarkverktyget Geekbench har det dykt upp prestanda från en S9 med det systemchipp vi kan vänta oss på de svenska varianterna. Resultatet visar prestanda som är betydligt högre än Qualcomms Snapdragon 845.

I resultaten från Geekbench får Samsung SM-G960F som telefonen kallas poängen 3648 för single core och 8894 för multi-core och det är märkbart bättre än det Snapdragon 845-chipp som väntas hamna i amerikanska S9. Qualcomms Snapdragon 845 har som jämförelse presterat värden på 2400 respektive 8400.

Skiljer sig åt

Samsung använder olika systemchipp i sina telefoner beroende på vilken marknad de säljs på. I USA används Qualcomms chipp medan vi i Sverige har fått Samsungs egna Exynos-chipp. Samsung Galaxy S8 och Note 8 har till exempel chippet Exynos 8895 på den svenska och europeiska marknaden medan de nordamerikanska versionerna kör Qualcomms Snapdragon 835 som vi hittar även hos många andra flaggskepp från andra tillverkare.

När det gäller kommande Samsung Galaxy S9 ska den drivas av Exynos 9810, en processor Samsung lanserade i början av året. Den lär alltså sitta i Galaxy S9 och S9 Plus här hos oss medan Qualcomm Snapdragon 845 sitter i amerikanska S9:or.

Inget bekräftat

Vi ska tillägga att siffror som de som nu ligger hos Geekbench är enkla att fejka, så man kan inte dra några verkliga slutsatser. Vi vet helt enkelt säkert först när Samsung verkligen släppt sina nya flaggskeppsmodeller.

Relaterade artiklar