Bättre mörkerbilder och snabbare HDR

Så blir kamerorna i Pixel 8-modellerna

Den senaste informationen kring kamerorna i Googles kommande Pixel 8-modeller uppger inte direkt ny men bättre teknik.

Publicerad Uppdaterad

Det är publikationen Android Authority som går ut med information kring vilka kameror som kommer att finnas i Googles kommande Pixel 8-mobiler, och det är inte helt ny teknik som presenteras.

Den primära kamerasensorn uppges bli en Samsung Isocell GN2 på 50MP jämfört med den tidigare Isocell GN1. GN2-modellen lanserades i februari 2021 så det handlar om en över två år gammal sensor, men jämfört med GN1-modellen har den 35 procent större ljusinsläpp vilket bäddar för bättre bilder vid dåliga ljusförhållanden. Den kommer även att ha stöd för så kallad ”staggered HDR”, vilket i praktiken betyder att den kan ta HDR-bilder med högre hastighet.

Pixel 8 Pro-modellen kommer att ha en supervidvinkelkamera som utnyttjar en 64MP Sony IMX787-sensor vilket är samma modell som sitter i Pixel 7a, medan den vanliga Pixel 8 behåller Sony IMX386 från tidigare, men med ett bredare synfält än tidigare.

När det gäller telefotokameran, som enbart finns i Pixel 8 Pro-modellen, uppges vara samma Samsung GM5 på 48MP som tidigare med 5x optisk zoom. Även frontkameran på 11MP ska vara samma Samsung 3J1 som tidigare. 

Källa