Inget budgettelefon

Så dyr blir Iphone 5C

Det blir inget budgetpris för nya Iphone 5c - prislappen ser ut att hamna på över 5000 kronor för den billigaste modellen. Dessutom kommer 64 Gbytes-modellen av Iphone 5s få ett pris på närmare 8 000 kronor, visar prisuppgifter från franska Apple Store.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan Apple höll sitt lanseringsevent på tisdagen hade folk börjat spekulera i vad c-suffixet i "Iphone 5c" skulle stå för. Vissa hävade "color", medan belackare menade att det skulle utläsas som "cheap", det vill säga "billig".

Nu har franska Apple Store gått ut med riktpriserna för Iphone 5c - och det visar sig att Iphone 5c kommer vara allt annat än billig. Den minsta modellen, med 16 Gbyte i lagringsminne, har ett riktpris på 599 euro, vilket motsvarar cirka 5200 svenska kronor.

"Samma telefon - fast i fem färger"

Tittar vi på den större modellen med 32 Gbytes lagringsminne ligger riktpriset på motsvarande cirka 6 000 kronor, vilket alltså är i stort sätt samma prislapp som Iphone 5 med 16 Gbyte hade när den släpptes under hösten 2012. Elaka tungor skulle kunna hävda att Apple mer eller mindre nu väljer att sälja samma telefon - Iphone 5 - i ett nytt skal, och i fem olika färger istället för två.

Vänder man blicken till Iphone 5s visar det sig att priset startar på motsvarande cirka 6000 kronor (16 Gbyte), för att sedan gå upp till cirka 6900 kronor (32 Gbyte). Den största 64 Gbytes-modellen hamnar på cirka 7800 kronor, det vill säga samma höga priser som Iphone 5 hade när den var ny.

Iphone 5c och Iphone 5s kommer att gå att förbeställa från och med 13 september i ett gäng utvalda länder. Det är fortfarande oklart när de båda modellerna ska släppas i Sverige.

Vad tycker ni om Apples prissättning? Lämna gärna en kommentar!

Källa