IFA 2018

Så känns Asus spelmobil Rog Phone

Asus har tagit en hel del initiativ inom mobilvärlden den senaste tiden och vi har sett det genom Zenfone 5-familjen framförallt. Nu har vi tittat närmare på deras nya spelmobil och där finns flera intressanta egenskaper.

Publicerad Uppdaterad

När det gäller mobiler specifikt utvecklade för spel finns det ett par olika saker vi tittar efter och det känns faktiskt som Asus med sin Rog Phone lyckas pricka in de flesta. Tydligt direkt när man tar telefonen i sin hand är kvalitetskänslan för just material och känsla tillsammans med skärmen som är en Amoled-skärm på 6 tum med uppdateringsfrekvens på 90 hertz. Givetvis är prestanda också centralt och genom att överklocka Snapdragon 845 utmärker sig telefonen även där och för ljudet finns dubbla högtalare direkt på framsidan. Över lag känns alltså telefonen bra anpassad för spelande och som en riktigt bra mobiltelefon även i andra hänseenden. 

Många specialtillbehör

Som tillbehör finns dessutom fysiska spelkontroller du kan ansluta på var sida av telefonen för att styra spelen utan att täcka skärmen med fingrarna och för att få bättre känsla. Det finns även en särskild kylare som med fläkt kyler telefonen för bästa prestanda. Den fästs på baksidan av telefonen. Telefonen ska levereras med upp till 8 GB arbetsminne och 128 eller 512 GB lagring.

När jag testar att spela Asphalt kraschar visserligen appen en gång under spelandet, men det ska man kanske inte beskylla Asus för. Innan dess fungerar allt tillfredställande och intrycket av Rog Phone är klart positivt. Telefonen visades upp för första gången i juni i år, men det är först nu som vi alltså fått möjlighet att titta närmare på den. Rog är förkortning för Republic of Gamers och är ett varumärke Asus introducerade 2006, men det här är den första telefonen under Rog-flagg. Telefonen ska släppas i Sverige men vi har inget datum ännu och när det gäller pris finns bara indikationer från återförsäljare om at telefonen ska kosta ungefär 10 000 kr.