Full koll med Postnord

Så ser du exakt var ditt Postnord-paket är – ny paketspårning i realtid

Ny funktion i Postnords app låter dig se exakt var ditt paket är.

Publicerad Uppdaterad

I dag introducerar Postnord en ny funktion för paketspårning i sin app och på webben som låter användare spåra paket på en karta i realtid. Till att börja med kommer funktionen att finnas i 37 svenska städer, och i nästa steg kommer funktionen att införas även på mindre orter med 5 000 - 30 000 invånare. I slutet av mars räknar man med att alla kvällsleveranser kommer att ha realtidsspårning.

Funktionen har reda smygintroducerats sedan en tid där Postnord har aktiverat funktionen i individuella städer.

– Vi ville se att funktionen fungerar som den ska och har därför smugit ut livetracking stad för stad. Det handlar både om att våra system ska integreras men också om nya rutiner för våra 10 000 förare, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

När en leverans är på gång meddelas mottagaren med ett sms om att ”nu är din leverans på väg” och ”här kan du se var bilen är”.  Sedan visas förutom bilens nuvarande position även en nedräkning hur många stopp som är kvar innan det är dags öfr ditt paket och det går att följa leveransen under hela transporten. Både nedräkning och kartan finns tillgänglig på webben och i Postnords app.