Rykte: "Endast 8 mm tunn"

Så ska skärmen till Note 3 göras tunnare

Spekulationerna kring Samsung uppföljare till Galaxy Note 2 har börjat. Nya rykten säger att bjässen ska ha en 6-tums OLED-skärm tillverkad i plast.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy Note 2, uppföljaren till succén Samsung Galaxy Note, visades upp i början av hösten 2012. 

Förhandsrykten om tredje generationens Galaxy Note har börjat dyka upp på nätet.  Och som många gånger innan är den inofficiella Samsung-bloggen SamMobile tidiga med rykten om vad Samsung planerar för framtiden. 

Läs mer: Samsung nya bjässe Galaxy Mega 6.3 klar för Sverige

Lättare och tunnare skärm

Enligt SamMobiles källor jobbar Samsungs stenhårt för att göra nästa iteration av Galaxy Note ännu mer tunn än vad tidigare versioner är. Här talas det om att den nya enheten ska ha en tjocklek på endast 8 millimeter, vilket ska jämföras med Galaxy Note 2 och dess 9,4 millimeter. 

Läs mer: Då släpps Galaxy S 4

För att kunna förverkliga sin vision uppges Samsung planera att gå från att använda lager av  glas i sina OLED-skärmar. Istället ska glaslagren ersättas av plast, vilket ska göra skärmen tunnare, lättare - och mer tålig än tidigare. Utrymmen som sparas in med en tunnare skärm skulle kunna användas till att ge plats för ett större och mer kraftfullt batteri, skriver SamMobile.

Källa