Uppgifter från industrikällor

”Så stora blir 2020 års Iphone-modeller”

Tre OLED-baserade telefoner i helt nya storlekar. Ja, det är vad Apple har på gång till nästa år, om man får tro färska uppgifter från industrikällor i Taiwan.

Publicerad Uppdaterad

Ytterst få personer vet exakt vad Apple har på gång innan man offentliggjort sina nya telefoner, men rykten och förhandsuppgifter har med åren blivit allt mer tillförlitliga. 2019 väntas inte bli något direkt omskakande år på mobilsidan för Apple, som sägs släppa tre nya varianter på 2018 års telefoner i höst. Det lär således handla om två telefoner med OLED-skärmar på 5,8 respektive 6,5 tum samt en med LCD-skärm på 6,1 tum. Men 2020 blir det desto större förändringar, om man får tro de taiwanesiska leverantörskällor som Digitimes pratat med. 

Tre modeller även 2020

Apple förväntas köra vidare på konceptet med tre Iphone-modeller även 2020, men de ska samtliga vara rustade med OLED-skärmar och påstås komma i storlekarna 5,42, 6,06 samt 6,67 tum. Med andra ord två något mindre enheter än tidigare samt en något större. 5,24-tumsversionen sägs komma med antingen Samsungs Y-Octa-teknologi eller med LG Displays TOE-teknologi. Samsung Display förväntas hur som helst bli den huvudsakliga leverantören av skärmar för Iphone även under 2020, enligt källorna. 

Källa