360

Samsung bekräftar rund klocka

Ett utvecklingskit senare har vi information om bland annat processor, grafikkort och lagringsutrymme.

Publicerad Uppdaterad

Vi rapporterade senast om Samsungs klocka i maj då ett utvecklingskit hade läckt till klockan, kodnamn Orbis. Då avslöjades detaljer om en rund display på 360 x 360 pixel och en inbyggd GPS, pulsmätare och barometer. Seriens sedan tidigare etablerade kamera och IR-öga fanns dock ingenstans att finna. 

Nu har rapporterar Sammobile att de fått ett utvecklingskit från Samsung där tillverkaren även inkluderat detaljer om den nya klockans hårdvara. Sidan berättar att klockan ska kallas Gear A. Som processor hittar vi en tvåkärnig Exynos 3472 på 1,2 GHz med ett Mali-400 MP4 GPU på 450 MHz. Ytterligare hårdvara inkluderar 768 MB RAM och 4 GB internt minne. För att koppla ihop enheten med andra enheter som surfplattor och telefoner så kommer klockan med Bluetooth 4.1 low energy.

Detaljer kring batteritid finns tyvärr inte, men det är heller inget vi bör vänta oss från ett utvecklingskit. Funktionsmässigt sägs det att klockans runda ram kommer att kunna vridas på för att bland annat zooma in i bilder och navigera i menyer. 

Enligt rapporten ska Orbis lanseras tillsammans med Galaxy Note 5 och Galaxy S6 edge+ vilket ryktas ske i mitten av augusti. Då har det nästan gått ett år sedan Samsung lanserade sin senaste klocka. Samsung har tidigare sagt att de vill göra sin nästa klocka perfekt. Tillverkaren verkar ha tagit sin tid med klockans utveckling, ofta går det inte längre än ett halvår mellan produktsläppen för de större företagen, om ens det. 

Källa