Ny lur i Galaxy-familjen

Samsung Galaxy Core har lanserats

Samsungs Galaxy-familj fortsätter att växa. Det senaste syskonet är Galaxy Core, en 4,3-tumslur med dubbelkärnig processor och Android 4.1.

Publicerad Uppdaterad

På måndagen visade sydkoreanska Samsung upp ännu en smart mobiltelefon i sin populära Galaxy-serie.

Nykomlingen, som är döpt till Samsung Galaxy Core, har en 4,3-tums TFT-skärm med WVGA-upplösning, vilket är 480 x 800 bildpunkter. Rent designmässigt är Galaxy Core mycket lik Samsungs tidigare modeller i Galaxy-serien med rundade kanter och en stor fysisk knapp längst ned på luren. Baksidan täcks av ett mönstrat plasstycke.

Stöd för dubbla simkort

Inuti luren snurrar en ännu okänd dubbelkärnig processor med en klockfrekvens på 1.2GHz och 1 gigabyte i arbetsminne. På vissa marknader kommer Galaxy Core även ha stöd för dubbla simkort.

När det gäller minne bjuder Galaxy Core på 8 gigabyte som användarna kan bruka efter eget önskemål. Räcker inte detta går det även att ansluta ett minneskort (mikroSD) på upp till 64 gigabyte.

Smart stay och Smart Alert

Telefonen körs med Android 4.1 (Jelly Bean). Samsung Galaxy Core har även begåvats med Samsungs egna gränssnitt TouchWiz, som bland annat bjuder på funktioner som Smart Stay, Smart Alert och Motion UI. Luren har även kameraspecifika funktioner som Best Photo, Best Photo och Share Shot.

Samsung Galaxy Core kommer att släppas i början av maj, men det är ännu oklart om telefonen även kommer dyka upp i Sverige. 

Mått: 129.3 x 67.6 x 8.95 mm

Vikt: 124 gram

Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean

Skärm: 4.3 tum, TFT LCD

Kamera: 5 megapixel med LED-blixt, videosamtalskamera med vga-kvalitet

Anslutningar: WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, MicroUSB USB 2.0, GPS

Batteri: Li-ion 1,800 mAh

Övrigt: Stöd för dubbla simkort på vissa marknader

Släpps: I maj. Oklart om telefonen kommer till Sverige