Rykte:

"Samsung Galaxy Note 3 får 6,3-tums skärm"

Ett rykte från sydkoreansk media säger att Samsungs framgångsrika jättemobil Galaxy Note kommer att släppas i en ännu större version under 2013.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung presenterade sin Galaxy Note fick världen bekanta sig med begreppet Phablets, vilket innebär ett slags mellanting av en telefon och en surfplatta. 

Första generationens Samsung Galaxy Note har skärm på 5,3 tum, och när den släpptes hävdade vissa att en telefon inte kunde bli större. Många ögonbryn höjdes därför när Samsung visade upp sin Galaxy Note 2 - med en skärmpanel på 5,5 tum.

Nu kommer rykten om att uppföljaren till Samsung Galaxy Note 2 ska bli ännu större och vara försedd med en OLED-skärm på makalösa 6,3 tum, skriver Korea Times. Andra specifikationer för nästa generations Note är fortfarande oklara, och Mobil.se vill poängtera att uppgifterna om den stora skärmen fortfarande är obekräftade.

Ryktena om en ännu större Note kommer efter att Samsung har skurit ned sin LCD-produktionsplan, rapporterar Phone Arena.

- När man sparat in pengar genom LCD-omstruktureringen planerar företaget att investera mer på OLED- och böjbara-skärmar, säger en källa till Korea Times.

Källa