Uppdateringar för Gear S3 och Gear Sport

Samsung ger äldre smartwatch-enheter flera nya funktioner

Samsung har inte glömt bort sina äldre smartwatch-enheter. Nu rullar man nämligen ut fullspäckade uppdateringar till både Gear S3 och Gear Sport.

Publicerad Uppdaterad

De nya uppdateringarna har än så länge bara rullats ut till användare i USA, men fler länder står på tur under de kommande dagarna. Med lite flax kommer även svenska Gear S3- och Gear Sport-användare inom kort att kunna glädjas åt ett helt gäng nya funktioner och finesser i sina klockor. Uppdateringarna innebär bland annat att klockorna förses med en rad nya inomhusbaserade träningsmoment. Det går även att länka samman flera olika typer av träning, något som är välkommet för den som gillar att variera sig under ett och samma träningspass. Samsung lanserar även nya lägen, bland annat ett sömnläge och ett biografläge. 

Enklare byta låt

Med uppdateringarna blir det även smidigare att byta musikkälla, eftersom det kommer att kunna ske direkt på klockan. Man behöver alltså inte plocka upp sin parkopplade smartphone för att byta källa. Även meddelandefunktionen får ett lyft, då man gjort det smidigare att besvara meddelanden. Till och med inställningarna har fått ett ansiktslyft, vilket bland annat ska göra det enklare att hitta olika funktioner i klockorna. Uppdateringarna väger in på nästan 300 MB, och rullas därför ut i faser. Det kan med andra ord dröja innan de dyker upp i vår del av världen. 

Källa