Galaxy S23 FE och S24 kan delas upp

Samsung kan gå tillbaka till Exynos

Efter att enbart ha använt Snapdragon i Galaxy S23 kan Samsung komma att dela på marknaden igen.

Ursprungligen brukade Samsung lansera två olika varianter av sina flaggskeppsmodeller i Galaxy S-serien beroende på i vilken region som mobilerna skulle släppas. Den ena varianten använde Snapdragon-processorer från Qualcomm, medan den andra använde Samsungs egna Exynos-processorer.

I och med Galaxy S23 valde Samsung att teckna ett flerårigt avtal med Qualcomm om Snapdragon-processorer så att samtliga regioner fick samma Snapdragon-processor.

Nu citerar publikationen Pocket-lint vad man kallar en tillförlitlig källa att Samsung överväger att gå tillbaka till en uppdelad marknad och återgår till Exynos, först med den beryktade Samsung Galaxy S23 FE men i vissa regioner även nästa års Galaxy S24-modeller serien i den europeiska regionen.

Det har redan tidigare förekommit rykten om att vissa Galaxy S23 FE skulle komma att använda en Exynos-processor, däremot så har det fleråriga avtalet med Qualcomm pekat på att fler generationer av ”vanliga” Galaxy S-modeller skulle komma att exklusivt använda Snapdragon.