Billigare konsumentversion

Samsung lanserar ny version av Gear VR

Samsung har precis presenterat en ny och billigare version av Gear VR, kompatibel med alla av företagets flaggskeppsmodeller från 2015.

Publicerad Uppdaterad

På torsdagskvällen lanserade Peter Koo, vice vd för Samsungs mobildivision, en ny uppdaterad version av Gear VR på utvecklarmässan Oculus Connect 2 i Los Angeles. 

Den nya vr-hjälmen, som har utvecklats i samarbete med vr-företaget Oculus, är tänkt för konsumentmarknaden och ska börja säljas i USA redan i november, lagom till den stora readagen Black Friday. Enligt Samsung finns det planer på att släppa produkten i resten av världen ”kort efter det”. Exakt när det ska ske är i nuläget oklart.

Priset för nya Gear VR kommer att ligga på motsvarande cirka 830 kronor, vilket kan jämföras med drygt 2 000 kronor för den version av Gear VR som släpptes tidigare i år. 

En nackdel med tidigare varianter av Samsungs VR-hjälm har, förutom det höga priset, varit att den bara gått att använda med ett fåtal telefonmodeller.

En av nyheterna med kommande Gear VR är att hjälmen är kompatibel med Samsungs alla toppmodeller från 2015, det vill säga Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus och Galaxy Note 5.

Nya Gear VR är dessutom 22 procent lättare än tidigare varianter, vilket ska göra hjälmen betydligt bekvämare att bära, uppger Samsung. Modellen har måtten  201,9 x 116, 4 x 92,6 millimeter, väger 310 gram och ett synfält på 96 grader.

Källa