Gäller Note 2, Note 3 & Galaxy S4

Samsung om omstridda regionslåsningen

Nyheten om att Note 2, Note 3 och Galaxy S4 är regionslåsta har upprört många Samsung-användare. Nu berättar tillverkaren att telefonerna går att låsa upp - mot en mindre avgift.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan uppmärksammade användare i forumet XDA Developers att Galaxy Note 3 visat sig vara regionslåst.  m du köper en europeisk modell går den sedan bara att använda med sim-kort från europeiska länder - även om luren inte är operatörslåst. Detta innebär att du inte kan köpa ett lokalt simkort att använda i telefonen för att spara på roamingkostnader.

Samsung bekräftar nu att man lagt in ett regionalt sim-lås till Galaxy Note 3. Man har även låst Galaxy Note 2 och Galaxy S4. I praktiken betyder detta att telefonerna bara går att använda med sim-kort från en mobiloperatör inom en specifik region. Denna region ska gå att identifiera utifrån en etikett på enhetens förpackning. 

Men - ifall din enhet aktiveras med ett sim-kort från en annan regionen kan den komma att låsas automatiskt. 

Enligt Samsung ska det regionala simkortslåset av-aktiveras automatiskt om du aktiverar enheten med ett lokalt sim-kort. Många användare ska dock haft svårt med att få detta att fungera, trots att man aktiverat telefonen med regionskortet, skriver Swedroid. 

För att låsa upp din lur måste du ta den till ett dedicerat service-center, som sedan kan hjälpa dig med detta mot en avgift.

Källa