https://www.mobil.se/nyheter/samsung-pastas-gora-storinvestering-i-utvecklaren-bakom-pokemon-go
566254
Nyheter
Exklusiva spel för Galaxy-enheterna i sikte

Samsung påstås göra storinvestering i utvecklaren bakom Pokémon Go

Källor med insyn i saken hävdar att Samsung har gått in med motsvarande nästan 365 miljoner kronor i spelutvecklaren Niantic.

Niantic blev känt för den breda massan i samband med att man släppte 2016 års smått sanslöst framgångsrika speltitel Pokémon Go, ett spel som använde augmented reality på ett sätt som mer eller mindre skapade kaos runt om i världen. Sedan dess har man inte lyckats upprepa framgången, men att man sitter på en del spännande idéer kring spelutveckling råder det inget tvivel om. Och Samsung ska nu vilja vara med på ett hörn, hävdar källor till sajten The Inquirer. Den koreanska elektronikjätten ska ha gjort en investering på motsvarande 365 miljoner kronor i Niantic, och nu sägs man ha exklusiva speltitlar på gång för sina Galaxy-telefoner. 

Harry Potter-spel först ut

Enligt de ännu obekräftade uppgifterna så ska det första projektet redan vara på gång. Det ska handla om ett Harry Potter-spel där man kan använda styluspennan till Galaxy Note 9 som en trollstav. Niantic jobbar sedan tidigare på titeln ”Harry Potter: Wizards Unite”, men det är oklart om Samsung-spelet är en specialversion av den titeln för Galaxy Note 9, eller om det handlar om ett helt eget spel. Men sannolikt lär vi få se Galaxy-exklusiva titlar från Niantic framöver, och fler detaljer kan eventuellt komma att avslöjas under det kommande året, i samband med att Samsung lanserar nya telefonmodeller. Varken Niantic eller Samsung har kommenterat uppgifterna ännu.