För både Galaxy Watch 4 och 5

Samsung presenterar One UI Watch 4.5

Det uppdaterade operativsystemet ska ge bättre funktioner på handleden.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har nu officiellt presenterar den kommande One UI Watch 4.5-uppgraderingen till operativsystemet Wear OS 3.5. Man passar även på att slå fast att det nya operativsystemet kommer att användas på de kommande klockorna i Galaxy Watch 5-serien, samt att man under hösten även kommer att släppa det till den befintliga Watch 4 och Watch 4 Classic.

Förbättringar inkluderar till exempel att urtavlor kan favoritmarkeras och de ska även gå att anpassa i större omfattning är tidigare, bland annat för att ge en mer omfattande tillgänglighet att visa information. Detta inkluderar även ett nytt visningsläge med ökad kontrast och optimerade nyanser som främst vänder sig till personer som har svårt att urskilja färger.

Klockans tangentbord kommer att förbättras, och det kommer att gå att växla mellan alla olika metoder för att mata in information.

Är klockan ansluten till en Samsung-mobil med två sim-kort blir det även möjligt att välja vilket SIM ska användas för att göra ett samtal direkt i klockan.

Andra förändringar inkluderar möjligheten att anpassa hur länge aviseringar och tillfällig information visas på skärmen, hur lång tid det kan gå mellan dubbeltryckningar på skärmen och liknande detaljer för ökad tillgänglighet.

Källa