Sensornytt från Samsung

Samsung satsar 7,5 miljarder på tillverkning av kamerasensorer

Samsung satsar stora summor på att utöka sin tillverkningskapacitet av smartphonesensorer genom att lägga om annan produktion.

Publicerad Uppdaterad

Enligt den koreanska tidningen Business Korea planerar Samsung en storsatsning och att lägga om en del av sin tillverkning för att kunna öka sin produktion av kamerasensorer. Enligt rapporten ska Samsung lägga om en av produktionslinjerna i sin DRAM-produktion i Hwaseong i Gyeonggi-provinsen i Sydkorea. De har redan tidigare gjort en liknande manöver 2018. 

Att man väljer att lägga om en existerande produktion istället för att bygga en ny produktionslina beror på konstnaderna. Produktionen av DRAM och kamerasensorer har runt 80 procent överlappande maskiner och processer vilket gör det till en stor besparing att ställa om istället för att bygga nytt.  Det kommer ändå att gå åt närmare 815 miljoner dollar (drygt 7,5 miljarder kronor) för att göra skiftet. 

Samsung har på senaste tiden visat upp många sensorer för smartphonemarknaden, bland annat en 50mp Isocell GN1 som ska ge liknande autofokusprestanda som en systemkamera. De har också meddelat att de håller på att utveckla både en större (nära en tum enligt rapporter) 150 megapixelsensor och en 250 megapixelsensor.  

Man tror att den nya produktionslinjen kommer att kunna börja spotta ur sig sensorer i slutet av året. Liksom Sony som har en stor del av kamerasensormarknaden för smartphones levererar även Samsung till fler tillverkare än bara de egna telefonerna.

Källa