Digitala assistenten Bixby lever ännu

Samsung släpper stor uppgradering till Bixby

Samsung är redo med en stor uppgradering för sin egen digitala assistent Bixby redan denna månad.

Publicerad Uppdaterad

De senaste åren har det blivit allt tystare kring Samsungs digitala assistent Bixby, men det har inte inneburit att Samsung inte har fortsatt att utveckla tjänsten. 

Nu meddelar Samsung att man är på gång att lansera en omfattande uppdatering till Bixby som ska göra hjälpredan både snabbare och intelligentare med bättre språkigenkänning. Den ska även komma ihåg tidigare konversationer för att förstå användaren bättre och i större omfattning kunna hantera följdfrågor.

En annan av de större men ganska osynliga ändringarna är att Bixby kommer att få en mer omfattande så kallad ”on-device AI support”, vilket innebär att den kommer att kunna klara an en rad grundläggande uppgifter även utan tillgång till internet, utan istället hantera allting lokalt på enheten, exempelvis att tända ficklampan eller ta en selfie.

Bixby Text Calls är ytterligare en ny funktion där användaren kan svara på telefonsamtal genom att skriva text som omvandlas till tal och vice versa, vilket kan jämföras med ungefär hur Googles Call Screen fungerar.

Samsung kommer att börja rulla ut uppdateringen med samtliga nya funktioner till alla kompatibla enheter senare denna månad. Eftersom många av funktionerna är i olika grad språkberoende är det dock osäkert vilka som kommer att märkas i Sverige. Samsung har nämligen inte specificerat vilka lokala skillnader som uppgraderingen kommer att medföra.

Lokala AI-stödet kommer till exempel att ha stöd för engelska, spanska, franska, italienska, tyska och koreanska. Bixby Text Call kommer enbart att finnas tillgänglig på engelska, i varje fall till en början.