Vikbara OLED-skärmar

Samsung släpper vikbar surfplatta nästa år

I en patentansökan från förra året visades Samsungs planer på en surfplatta som kan vikas ihop som en bok.

Med patent och prototyper i bagaget gör Samsung sig redo för kommersiell lansering av vikbara surfplattor nästa år, uppger koreanska medier.

Publicerad Uppdaterad

Någon vikbar surfplatta lär vi inte få se på Samsungs presstillställning i New York imorgon, men inom en inte allt för avlägsen framtid kan företaget vara redo att släppa sin första vikbara surfplatta, om man får tro koreanska Daum.net.

Enligt sajten ska Samsung nämligen vara i färd med att utveckla en vikbar surfplatta med en skärm på runt 8-9 tum. Prototyper för enheten finns redan och tanken är att skärmen ska kunna vikas på två ställen för att enheten ska vara smidigare att bära med sig än vad en traditionell surfplatta i samma storlek är.

I slutet av förra året visade Samsung upp flera vikbara modeller vid ett möte för finansanalytiker, och bolaget, som också har patent inom området, har tidigare uttalat att man ska ha mobiler med fullt vikbara skärmar ute på marknaden 2015. Arbetet med att få prototyperna till att bli kommersiella produkter redo för lansering tycks gå framåt som planerat, eftersom även Daum.net hävdar att vi kommer få se de första Samsung-modellerna med vikbara skärmar någon gång under nästa år.

En försmak av vad som komma skall gav Samsung med sin avokadoformade Galaxy Round, som är en mobil med krökt (dock inte vikbar) skärm baserad på liknande teknik som förväntas sitta också i de kommande vikbara modellerna. Samsung är dock som inte är ensamma om att kika på tekniker för att böja OLED-skärmar. Även Nokia har färdiga prototyper för samma ändamål.

Källa