Anpassade inställningar

Samsung Sverige svarar om rödton i S8-skärmen

Efter en fråga från Mobil svarar Samsung i Sverige nu på kritiken.

Publicerad Uppdaterad

På Mobil har vi fått läsarfrågor om vad som gäller om man tycker att den S8 man köpt har för rödaktig ton i skärmen. Enligt rapporter vi fått har Samsungs support i Sverige inte haft några andra svar än rådet att gå tillbaka till återförsäljaren med sin telefon. Samtidigt har Samsung på global nivå bekräftat att man arbetar på att ta fram en mjukvaruuppdatering som ska åtgärda problemet som man dock säger inte innebär att något är fel med de s8-telefoner som levererats.

Samsung Sverige svarar

Efter att Mobil nu frågat Samsung om vad som gäller för svenska S8-kunder bekräftar bolaget att en mjukvaruuppdatering som låter användare anpassa färgtonen efter eget tycke och smak ska vara på väg även på den svenska marknaden. Man kan dock ännu inte säga när uppdateringen är klar och när den kan skickas ut till kunderna. 

Inga klagomål

När vi testade Samsung Galaxy S8 Plus (läs testet här) var färgtonen i skärmen bra och drog inte onaturligt åt något håll. Samtidigt är Amoled-tekniken känd för att ha viss variation i färgåtergivningen, även om det inte ska vara så allvarligt som de rödtonade skärmar vi sett antyder. Variationen behöver inte vara ett problem i sig, och det är mycket möjligt att en mjukvaruuppdatering som bättre anpassar färgkalibreringen kan lösa ett eventuellt problem.

Uttalandet från Samsung nedan i sin helhet.

Galaxy S8 och S8 Plus är utrustad med Super AMOLED-skärm, vilket ger bilderna rika och levande färger samt hög skärpa och kontrast. Tidigare feedback vi fått från konsumenter har visat att de själva önskat anpassa färginställningarna på sin Galaxy-telefon på grund av naturliga variationer i skärmarna. Detta har vi gett möjlighet till i tidigare mjukvaruuppdateringar.

Efter ytterligare feedback om färginställningarna på Galaxy S8 och S8 Plus har vi beslutat oss för att lansera en mjukvaruuppdatering som ger ytterligare möjligheter att på ett användarvänligt sätt justera färgerna utifrån egna preferenser.

Mjukvaran kommer att släppas på den nordiska marknaden så fort som möjligt efter att den lokalt kvalitetstestats av operatörer och Samsung.