Nya tider för Samsungs låsskärm

Samsung uppges bygga om låsskärmen i One UI 6

Nytt rykte hävdar att låsskärmen i Samsungs kommande One UI 6 kan komma att erbjuda stora skillnader jämfört med nuvarande lösningen.

Publicerad Uppdaterad

Internt arbetar Samsung för fullt med den kommande generationen av sitt Android 14-baserade One UI 6. Det har inte sagts speciellt mycket om operativsystemet från Samsungs sida, men en del obekräftade detaljer har dykt upp både i form av läckor och upptäckter i programkod. Nu går läckaren som kallar sig itnyang ut med information om att låsskärmen kommer att vara en av de detaljer som kommer att genomgå stora förändringar.

Ny generation låsskärm

Bland annat uppges man ha inspirerats av Apple och deras Always On Display i Iphone 14 och Iphone 14 Pro, det vill säga att skärmen aldrig stängs av utan alltid är aktiv men med extremt neddragen prestanda för att spara ström. Detta för att kunna visa information utan att användaren behöver väcka skärmen för att se den.

Just att visa information är nästa del av förändringen i låsskärmens förändring, då låsskärmen uppges kunna visa samma widgetar som hemskärmen när man använder mobilen. Widgetar för låsskärmar finns redan i One UI, men dessa widgetar är inte samma som kan användas på hemskärmen. Låsskärmswidgetar är specifika för låsskärmen och har begränsad information och få anpassningsalternativ.