AI-högtalarkampen intensifieras

Samsung: Vår Bixby-högtalare är bättre än Amazons Echo

Den allt hårdare fajten om konsumenterna i segmentet AI-högtalare intensifieras nu ännu ett snäpp. Detta då en chef inom Samsung-koncernen nu hävdat att den Bixby-baserade högtalare man har på gång kommer att vara mycket bättre än Amazons populära motsvarighet Echo.

Publicerad Uppdaterad

Samsung bekräftade alldeles nyligen att man de facto har en AI-högtalare på gång. Detta efter veckor av spekulationer och rykten om saken. Samsung har inte avslöjat ett dyft om enheten, men man får anta att den kommer att vara baserad på Samsungs egen AI-assistent Bixby. Allt annat vore en skräll av vitrysk OS-kvartsfinals-kaliber. Och nu har en chef inom Samsungskoncernen gått ut och lovat att den kommande AI-högtalaren ska bli bättre än Amazons internationellt omåttligt populära Echo, en högtalare som inte bara har en förkrossande marknadsandel, utan även är byggd på den respekterade AI-assistenten Alexa med över 20 000 färdigheter. 

Bättre AI-plattform

Det är Harman International-vd:n Dinesh Paliwal som hävdar att Samsungs AI-plattform är mycket bättre än både Alexa och Google Assistant. Harman International ägs sedan en tid tillbaka av Samsung, och högtalaren ska vara resultatet av ett samarbete mellan just Samsung och Harman, som är ett hyfsat respekterat varumärke på hifi-sidan. Precis som andra AI-högtalare sägs Samsungs kommande enhet kunna användas för att styra uppkopplade prylar i det smarta hemmet. Högtalaren förväntas släppas någon gång innan årsskiftet. 

Källa