Integrerar med Matter

Samsung vill att fler prylar för smarta hemmet ska fungera tillsammans

Under sin utvecklarkonferens som nu pågår har Samsung meddelat att de integrerar Matter, en standard för smartahemanslutningar till sitt Smartthings.

Publicerad Uppdaterad

Kanske den huvudsakliga anledningen till att prylar i det smarta hemmet ibland kan vara svåra att koppla in eller att det smarta hemmet inte riktigt tagit fart som många väntat sig är att flera olika standarder konkurrerar. Du kan helt enkelt inte vara säker på att din smarta lampa kan prata med din telefon eller att termostaten använder samma teknik som de smarta mörkläggningsgardinerna.

Matter är ett branschinitiativ som offentliggjordes tidigare i år och ska råda bot på de här problemen. Mer än 180 olika företag  är anslutna till alliansen, bland dessa Google, Apple, Amazon, Ikea och Samsungs Smartthings.

Samsungs initiativ nu ska innebära att du kan styra produkter som är kompatibla med Matter från dina olika Samsungprodukter och i Smartthings. Samtidigt gör det framtiden enklare för både produktutvecklare som enklare kan göra sina produkter kompatibla och för konsumenter som enklare kan ansluta nya produkter till sitt befintliga smarta hem.

– Att addera stöd för Matter i Smartthings-plattformen gör valmöjligheten och urvalet av produkter större när produkter med Matter-stöd kommer släppas i bred front under nästa år, säger Samsungs Smartthingschef Jaeyeon Jung i ett uttalande.

När Samsung under 2022 lägger till Matter-stöd i takt med att den nya standarden blir tillgänglig gör den flera kopplingar till externa tjänster sällskap. Sedan tidigare kan man ansluta produkter från Google, Yale, Philips Hue och en rad andra till Samsung Smartthings.