1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsungs-nya-surfplattor-galaxy-tab-s7-och-tab-s7-plus
569010
Nyheter
falskt
Kan öppna tre appar på en gång

Samsungs nya surfplattor: Galaxy Tab S7 och Tab S7 Plus

● BILDSPEL
Samsungs nya surfplattor bjuder på större skärm och bättre möjlighet till flera appar samtidigt på skärmen.

Samsungs Tab S-serie är toppmodellen bland Androidplattor, oftast med det senaste chipsetet och ensamma bland surfplattor om att ha Oled-skärm. I år avviker Samsung något från formatet med två modeller, Galaxy Tab S7 och Tab S7 Plus, där bara Plusmodellen har Oledskärm. Plusmodellen är å andra sidan numret större än vad surfplattor brukar vara, 12,4 tum, mot 11 tum på den mindre Tab S7 som alltså även den är lite större än Tab S6.

Den vanliga Tab S7 har alltså inte Amoledskärm, men bägge varianterna har fått höjd skärmuppdateringsfrekvens till 120 Hz. Detta ger också snabbare respons på den medföljande pennan, som inte är infälld i plattan men har magnetfäste därifrån den laddas trådlöst.

En av nyheterna i Tab S7-serien är möjlighet att ha upp till tre appar öppna samtidigt, i var sitt fönster som läggs sida vid sida. 

De ökade videokonferenserna i samband med Coronapandemin har lett till nya användarmönster, och som en konsekvens av det sitter frontkameran på Tab S7 på långsidan, en mer logisk placering vid videokonferenssamtal.

Tangentbord och skyddande fodral säljs separat, och Samsung har förbättrat utformningen jämfört med föregående generation, bland annat med en stor pekplatta.

Samsung Galaxy Tab S7 kostar 8700 kronor i wifi-utförande, och 9700 med 4g. Tab S7 plus kostar 11000 kronor i wifi-variant, och med mobiluppkoppling, som här är 5g, 13 500 kronor. Det innebär att Tab S7 ligger lite högre i pris än vad Tab S6 gjorde när den lanserades. Säljstart för bägge plattorna är den 21 augusti.