Annons

Video från CES 2013

Samsungs prototyp: flexibel oled-skärm

Nu har Samsung visat upp en prototyp som är utrustad med företagets nya böjbara oled-skärm.

Publicerad Uppdaterad

Sedan en tid tillbaka har Samsung arbetat med att utveckla en ny, flexibel oled-skärm. Projektet kallas Youm - och under teknikmässan CES 2013 visade företaget upp en mobilprototyp med den nya superskärmen.

Under sin presskonferens visade Samsung upp datorgenerade klipp där vi bland annat kunde se mobiltelefoner med skärmar som liknade rullgardiner, samt oled-skärmar som går att vika helt fullt.

Prototyp med krökt skärm

Tillbaka till den mobilprototyp som Samsung stoltserade med. På scenen kunde besökarna se en mobiltelefon med skärm som är krökt i en 45-graders vinkel på höger långsida. Denna krökta långsida kunde sedan visa upp notifieringar när resten av skärmen på mobilprototypen var täckt av ett slags flip cover-skydd.

Under sin presskonferens visade man även upp en flexibel skärm-prototyp som kördes med Windows Phone 8, vilket indikerar att skärmarna kanske inte bara kommer att bli exklusiva för Android-enheter, skriver Phone Arena.

Företaget har ännu inte gått ut med information om när enheter med Youm-skärmar  ska släppas på marknaden. Videoklippet nedan är från presskonferensen på CES 2013. Youm-prototypen visas vid 43 minuter och 16 sekunder in i klippet.