Galaxy S23 kan bli utan Exynos

Samtliga Galaxy S23 kan få Qualcomm-kretsar

Qualcomm tecknar mångårigt avtal med Samsung, vilket ska ge betydande konsekvenser för kommande Galaxy S23-serien.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har tecknat ett avtal med Samsung om samarbete fram till och med år 2030, och att detta bland annat kommer att omfatta standarder inom 3G, 4G och 5G samt framtida 6G. 

Qualcomm säger också att det kommer att få stora konsekvenser för Samsungs kommande Galaxy S23-enheter. Qualcomms President and Chief Executive Officer Cristiano Amon säger att “Sättet du bör tänka på är att Snapdragon kommer att driva deras Galaxy-produktlinje, deras Galaxy-flaggskeppsprodukter. Och vad jag kan säga vid det här laget är att vi hade 75% på Galaxy S22 innan avtalet. Du bör tänka på att vi kommer att bli mycket bättre än så på Galaxy S23 och senare.

Det är ett flerårigt avtal. Och det är -- det är förmodligen vad jag kan berätta för dig. Du bör tänka på att vi driver deras enheter globalt.”

Detta kan mycket väl ligga i linje med Samsungs tidigare konstaterande att de vill utveckla en specialkrets för sin S-serie, och att denna krets i så fall kommer att vara ett samarbete mellan Qualcomm och Samsung. Det är dock inte säkert att det resulterar i en specialkrets i S23-serien då denna krets har sagts vara aktuell närmare 2024-2025. Däremot kan det innebära att Galaxy S23, och eventuellt ytterligare någon generation i S-serien, kan komma att få Snapdragon-kretsar globalt och att Samsungs egna Exynos-kretsar inte är aktuella för S-enheter.