Trådlöst från Sennheiser

Sennheiser lanserar nya trådlösa CX True Wireless

Nya lurar från Sennheiser i början av juli.

Publicerad Uppdaterad

Sennheiser har en lång historia av lurar och andra hörhjälpmedel. Nu gör de sig redo att lansera sina nya lurar CX True Wireless.

Lurarna är utvecklade vid företagets huvudkontor i Tyskland och erbjuder bland annat Bluetooth 5.2-kompatibilitet samt stöd för ljudkodeks som SBC, AAC och aptX. De kontrolleras via Sennheisers egen app Smart Control som bland annat låter användare anpassa ljudbilden beroende på om det är musik, ljud, telefonsamtal et cetera som ska hanteras. De har även stöd för röstassistenter som Google Assistant och Siri.

Varje lur har dubbla mikrofoner och CX True Wireless är dessutom anpassade för att användaren ska kunna utnyttja enbart en lur åt gången utan att förlora något av ljudåtergivningen (även som stereoeffekten av uppenbar anledning försvinner).

Enligt Sennheiser kommer batteritiden att ligga på nio timmar, och genom att ladda dem i det medföljande fodralet går det att komma upp i 27 timmars batteritid. Lurarna är IPX4-klassade och levereras med fyra olika storlekar på öronadaptrarna för att passa i stort sett alla oavsett öronstorlek.

CX True Wireless ska finnas i butik den 8 juli i färgerna mattsvart och mattvitt med en prislapp på 1490 kronor.